Anijsmelk – Een warm vleugje nostalgie

Anijsmelk

Anijsmelk-recept

Voor mij is het pure nostalgie… Een stevige kop warme anijsmelk. Toen ik klein was, in de winter, voor het slapengaan. Met dit stormachtige weer wil je toch niks anders?

Ouderwetse anijsblokjes

Anijsmelk is een ouderwets Hollands drankje op basis van warme melk, anijszaad en suiker. Je kunt het zelf maken of in tablet- of poedervorm kopen. Deze zalige anijsblokken heb ik op de kop getikt bij De Aanzet, mijn favoriete biologische winkel in Amsterdam. Maar ook bij de supermarkt zijn zakjes anijspoeder van De Ruijter te koop. Gooi ze deze week eens in je mandje! Liever geen suiker? Doe dan wat gekneusde anijszaad in een thee-ei en laat meekoken met de melk.

Volg mijn blog ook met Bloglovin!

6 reacties

  1. Juliette

    Het is lang geleden dat ik anijsmelk heb gedronken, en inderdaad heeft het iets nostalgisch. Mijn moeder bracht het altijd mee uit Nederland..lekker!

    Juliette
    detailsjuliette.wordpress.com

  2. Sandra6719

    Ooooh ja lekker!!! Ik vond het als kind niet zo heel erg lekker, meestal deed mijn moeder er maar een half blokje in voor mij maar vanaf mijn 20e dronk ik het best vaak, ook als gewoon “drankje”, zeg maar ipv koffie of thee. Het laatste jaar liet ik het liggen in de winkel omdat er suiker in zit, ik had geen idee dat anijszaad (in een thee ei, geweldig idee, thanks!) an sich dezelfde smaak zou geven, ga ik zeker op mijn boodschappenlijstje zetten, dankjewel!

Leave a Reply